Do or do not there is no trying; yoda

10 maart 2018

Do or do not there is no trying; yoda

Deze spreuk geldt ook als je voornemens hebt om je lichaam gezond te maken door jezelf een gezonde leefstijl te gunnen . Je doet het of je doet het niet. Er wordt vaak gesproken in termen van: “ik zal het proberen”. “Ik zal proberen om minder te eten of ik zal proberen om vanavond te sporten”. Op het moment dat je het woord proberen gebruikt zeg je eigenlijk dat je een poging waagt maar dat je niet zeker bent van de uitkomst ervan.Mylene Bezweet sport

Je doet het of je doet het niet. Op het moment dat je probeert, twijfel je of het je echt gaat lukken. Je bouwt als het ware het falen in. De zin met het woord “proberen” erin is eigenlijk meteen je excuus en vangnet voor als het je niet lukt. Je legt alvast het kussentje neer zodat je niet te hard valt. Zodat het geen pijn zal doen. Dus hoe erg is het dan om te vallen en je doel niet te bereiken? Blijkbaar niet zo heel belangrijk of in ieder geval niet belangrijk genoeg want je hebt al een excuus en een vangnet klaar om je op te vangen als het je niet lukt. Je bent blijkbaar niet voldoende overtuigd van je kunnen en heb je klaarblijkelijk niet voldoende vertrouwen in jezelf. Daarom is het belangrijk om aan je overtuiging en je zelfvertrouwen te werken. Hoe sterk is je overtuiging en waar is die op gebaseerd.

Bovenstaande vragen zijn belangrijk om aan te werken om je leefstijl blijvend te maken. Als je wilt afvallen is het bovenstaande een zeer belangrijk item.

Mvg,

Mylène Ruyters Gewichtsconsulenten Nederland

Print Friendly, PDF & Email