De voordelen van water

10 maart 2018
Drink jij voldoende water? Twee glazen water voor het ontbijt kunnen je helpen bij het afslanken. Lees over de voordelen van water.

Is het een fabel dat water drinken helpt bij het afvallen? Nee! Onderzoek heeft uitgewezen dat water drinken daadwerkelijk nut heeft als je wilt afvallen. En dat begint al bij het ontbijt! Proefpersonen die tijdens het onderzoek een half uur voor het ontbijt twee glazen water dronken,gezond glas water GCN kregen gemiddeld 75 minder calorieën binnen. Fijn om te weten dat je je dus niet elke dag voor niks uitslooft om maar aan die 2,5 liter vocht te komen.

Afvoeren afvalstoffen
Waarom is water drinken zo belangrijk? Je lichaam bestaat 70 procent uit water. Elke dag verlies je veel vocht, en dat moet weer aangevuld worden. Door water te drinken help je je lichaam onder andere bij het afvoeren van afvalstoffen. Maar water zorgt er ook voor dat je lichaamstemperatuur optimaal blijft. Het neemt namelijk warmte op en voert het ook weer af doordat je bijvoorbeeld transpireert. En het is goed voor je nieren.

Te weinig vocht
Als je te weinig vocht binnen krijgt, dan merk je dat al snel. Is je urine donker van kleur? Dan drink je waarschijnlijk te weinig water. Bovendien kun je last krijgen van een trage stofwisseling, stress en gewichtstoename. En dát is niet zo handig als je af wilt vallen! Je kunt elke dag braaf je work-out doen in de hoop die extra kilo’s rond je heupen kwijt te raken, maar als je te weinig water drinkt heeft dit weinig zin. Je lichaam raakt namelijk uitgedroogd en dat heeft een negatieve invloed op je stofwisseling.

Watervergiftiging
Het is belangrijk dat je je vochtgehalte op peil houdt, maar hoeveel water ‘moet’ je dagelijks drinken? Wacht in ieder geval niet met het drinken van een goed gevuld glas water totdat je dorst hebt, want dan is het al te laat. Je lichaam geeft namelijk een teken dat het uitgedroogd is. Drink elke dag ongeveer tussen de 1,5 en 2,5 liter water. Drink ook niet teveel water, want je kunt ook een ‘watervergiftiging’ oplopen en zelfs overlijden aan een overdosis water.

Afvallen
Ben je uitgedroogd of heb je honger? Je lichaam ‘weet’ het niet: je hebt een hongergevoel, maar in feite vraagt je lichaam om vocht. Drink dus voldoende om dit zogenaamde ‘hongergevoel’ te slim af te zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen die voor elke maaltijd twee glazen water drinken uiteindelijk slanker zijn dan mensen die calorieën tellen. Het zou zelfs hetzelfde effect hebben als voorgeschreven dieetpillen van de dokter. Dát is toch mooi meegenomen!

Print Friendly, PDF & Email