Chinese roerbakschotel (voor 2 personen)

9 maart 2016

Chinese roerbakschotel (voor 2 personen)

Happy mondaygerecht. Makkelijk, lekker, slank en gezond!roerbakschotel

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram broccoli
  • 200 gram sperziebonen of peultjes
  • 150 gram taugé
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 (rode) ui
  • ½ zakje nasikruiden (Conimex) of zelfgemengde nasikruiden
  • ¼ bouillonblokje
  • beetje gemberpoeder
  • 120 gram mihoen of zilvervliesrijst

Bereidingswijze:

Bereid de mihoen of de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Kipfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met een beetje gemberpoeder. Snij de broccoli klein. Broccoli en de sperziebonen 5 minuutjes blancheren en uit laten lekken. Paprika en de ui fijn snijden. Champignons in vieren snijden. Kip met de uien, knoflook in een grote pan met een beetje bouillon gedurende een paar minuutjes aanbakken. Broccoli en sperziebonen toevoegen. Het halve zakje nasikruiden (of de zelfgemengde kruiden), de champignons en het laurierblad toevoegen. Als het vlees gaar is de taugé toevoegen, even doorroeren en klaar!

Print Friendly, PDF & Email