Brandstof……..

21 oktober 2016

Brandstof……..

Bijna iedereen heeft ervaring met afvallen, maar ook met blijvend resultaat? Het is in ieder geval onderwerp van gesprek op menige verjaardag.

 

Er zijn in de afgelopen decennia al heel wat modediëten geweest waardoor mensen aangemoedigd worden om iets aan hun gewicht te gaan doen. En ook de nodige “wondermiddelen” als poeders, pillen, crèmes, shakes en repen worden regelmatig aangegrepen om snel gewicht te verliezen. Door gemotiveerd te beginnen lukt het meestal wel om een paar kilo kwijt te raken en een enkeling kan zelfs zijn of haar streefgewicht bereiken. Maar dan? Iedereen kent het jojo-effect.voeding-als-energie

 

We zijn tegenwoordig wel erg ver afgedwaald van de basis waarvoor eten is bedoeld. In principe eten we natuurlijk om ons lichaam voor ons te kunnen laten functioneren. Vergelijk het met je auto. Mijn auto rijdt op diesel. Tank ik een keer gewone benzine, dan zal hij zeker niet meer gaan doen wat ik van hem verwacht. Met eten is dat precies zo. We zullen niet direct lichamelijke problemen gaan ervaren, maar als we te vaak, te veel verkeerde brandstof aan ons lichaam geven, dan zullen de mankementen zeker komen. En dat geldt ook voor de tekorten. Als de diesel op is, dan rijdt de auto niet meer. Als er een voedingsstof niet meer in het lichaam komt, dan heeft dat gevolgen voor het functioneren van bijvoorbeeld vitale ingewanden zoals lever, maag, longen of hart. Zulke diëten zijn een enorme aanslag. Het is toch raar, dat we tegenwoordig beter voor onze auto zorgen dan voor ons eigen lichaam.

 

Waarom gaan, of blijven, we niet gewoon eten? Drie hoofdmaaltijden per dag en twee of drie tussendoortjes. Daarmee kunnen we ons lichaam geven wat het nodig heeft, om te doen wat wij verwachten. En natuurlijk kan dat lekker, en is het een must om hiervan te genieten. Het is alleen zaak, om eens goed te kijken naar de keuzes die we maken. Moet het echt altijd snel,vet en zout? En kost het echt zo veel tijd meer om vers te koken?

 

De ervaring in mijn praktijk leert, dat de meeste mensen er verbaasd over zijn, hoe makkelijk en lekker een gezonde keus in voeding kan zijn. Tja, je moet er inderdaad wel een tijdje heel erg bewust mee bezig zijn, dat klopt. Maar als het na verloop van tijd gewoon in je systeem zit om een gezondere keuze te maken, dan sta je er niet eens meer bij stil. Een cliënt van mij zei van de week : “Ik wist niet dat gewoon eten zo makkelijk en lekker was, en ik val er nog de nodige pondjes mee af ook”.

Dus, waarom? Waarom gaan we niet gewoon weer gewoon lekker eten?

 

Meer informatie over de “ik mag alles eten”methode en mijn werkwijze????

Neem gerust contact met mij op:

Eetcoachsas

info@eetcoachsas.nl

www.eetcoachsas.nl

06-30769241 (Noord-Brabant)

Print Friendly, PDF & Email