Boerenkool stamppot met spekjes, gezond

28 februari 2017

De dagen worden weer langer maar toch kan het nog. Een gezonde boerenkool stamppot met spekjes!

Ingrediënten:

600 gram gesneden en gewassen boerenkool (of uit de diepvries), 1 kilo geschilde aardappelen, 100 ml melk, ½ runderbouillonblokje, 150 gram spekreepjes, peper, zout.

Bereidingswijze:

Doe de aardappels in een grote pan en doe er water bij totdat ze net onder staan (geen zout toevoegen). Doe de boerenkool er bovenop, deksel er op en breng aan de kook. Wanneer het kookt dan 20 minuten op een laag pitje laten koken. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan uit. Als de boerenkool klaar is, giet het water af en stamp of mis het tot een stamppot. Meng daarna de melk en het bouillonblokje er door samen met de uitgebakken spekjes (inclusief het spekvet). Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Lekker met appelmoes en magere jus.gezonde boerenkool spekjes light

Print Friendly, PDF & Email