Bananen – pindakaas muffins

19 augustus 2016

Afgelopen week heb ik heerlijke banaan – pindakaas muffins gebakken. Lekker, gezond en gemakkelijk. Hoe fijn is dat. Je kunt ze eten als ontbijt, of als lekker tussendoortje. Je kunt ze “naturel” eten of je eet ze, zoals ik, belegd met wat kaas, boter of pindakaas.Banaan - pindakaas muffins

Benodigdheden:

  • 75 gram speltmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 theelepel kokosboter of roomboter
  • eiwitpoeder in vanillesmaak of je gebruikt vanille extract of een zakje vanillesuiker
  • 75 gram magere kwark
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel pindakaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Vul de vormpjes (ik gebruik siliconenvormpjes) met het mengsel. Let op: vul de vormpjes niet tot de rand omdat het mengsel in de oven nog gaat rijzen. Doe ze in de oven en laat de muffins 20 minuutjes bakken.

Eet smakelijk!

Mylene RuytersPindakaas bananen muffins

Print Friendly, PDF & Email