Bad Habits

Als gewichtsconsulent moet je natuurlijk het goede voorbeeld geven, maar ook wij zijn mensen en maken fouten en doen echt niet 365 dagen per jaar alles volgens de boekjes. Uhm… althans ik niet. Ik drink ook graag een glaasje wijn in het weekend en eet ook frites met echte mayonaise.

Ik werk naast mijn praktijk ook als verzorgende IG in een revalidatiecentrum. Dat betekent hard werken en genoeg uitdagingen. Elke dienst heb ik de zorg over 10-12 cliënten.taartje

De meesten cliënten zijn erg dankbaar voor je hulp, je kunt je voorstellen dat met name de dames veel weggeven, als ik op elke kamer en elk moment een bonbon aanpak dan zou ik na een week een bonbon winkel kunnen beginnen.

Als de cliënten ons verlaten en ze vragen wat we willen als dank, is vaak de eerste opmerking; vlaai? Omdat dat de cliënten tijdelijk bij ons verblijven kan dit oplopen tot vier keer taart. Je kunt je voorstellen wat er gebeurt als je elke keer taart zou eten.

Elke dag als werk neem ik mijn stappenteller mee.. De meeste stappen op een werkdag die ik heb gezet zijn 13.457, dit was een avonddienst die loopt van 14.30 tot 23.00 uur. Op een normale dag is dit ongeveer 11.500. Ik heb met mezelf een afspraak: ik pak nooit taart. Ook geen kruimeltje of restje.

Makkelijk zat, want ik houd er niet zo van.

Wat ik wel erg lekker vind is een toastje met kaas, alle soorten, heerlijk. Dit is mijn joker.

Waarom de Joker

Een Joker zorgt voor plezier. Een andere betekenis van de Joker is een kaart die op elk willekeurig moment ingezet kan worden.

De Joker in het traject bij GCN, Ik mag alles eten, betekent “iets kleins,  zoals een tussendoortje” een extraatje dat je lekker vindt.

Je spreekt met jezelf en je coach af hoeveel Jokers je inzet per week. Er zijn geplande en ongeplande Jokers.

Deze blog is geschreven door Barbara Bus, ze begeleidt mannen en vrouwen naar een gezonder gewicht en voedingspatroon bij Target M in de regio Eindhoven

. Ze werkt volgens de methode ‘ik mag alles eten’ van Gewichtsconsulenten Nederland.

 

Print Friendly, PDF & Email