Aubergine uit de oven met pesto en mozzarella voor 1 persoon

27 augustus 2016

Aubergine uit de oven met pesto en mozzarella voor 1 persoon

Dit zalige slanke gerecht is zeer eenvoudig en geschikt als je op je dieet let. Ook ziet dit gerecht ook nog eens prachtig uit.

Ingrediënten:aubergine, mozzarella, pesto en tomaat

  • 1 aubergine
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel pesto
  • 2 kleine zoete tomaten
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines in de breedte om de cm in, maar niet helemaal door. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakjes. Neem de aubergines uit de oven, laat iets afkoelen en doe in elke inkeping een plakje mozzarella en een plakje tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pesto erover en zet nog 10 min. in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

Eet smakelijk,

Mylene Ruyters

Print Friendly, PDF & Email