Asperges met zalm en ei voor 4 personen

3 augustus 2012

1 kilo witte asperges
400 gram krieltjes
4 gekookte eieren
1 zakje verse peterselie
2 pakjes á 100 gram gerookte zalm
50 gram halvarine
Nootmuskaat

Schil de asperges met een dunschiller vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Kook de asperges 10 minuten in een grote pan met een dun laagje kokend water een beetje zeezout en wat suiker. Laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden.

Kook ondertussen de krieltjes in ruim water in 10 minuutjes gaar. Kook de eieren in 8-10 minuten bijna hard. Snijd de peterselie fijn en doe het in een schaaltje.

Smelt de boter in een bakje in de magnetron; 30 seconden op vol vermogen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Giet de krieltjes af en stoom ze even droog in de hete pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal. Rol steeds 2 à 3 asperges in een plakje zalm. Leg de eieren eromheen en strooi er wat peterselie en nootmuskaat over.

Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.

 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Pagina's: 1 2