Aardappeltortilla met spinazie (gezond)

Aardappeltortilla met spinazie (light)

Een heerlijk Spaans, gezond gerecht. Lekker als lunch of als bijgerecht. Doordat je in dit gerecht veel groenten en wat minder eigeel en wat meer eiwit gebruikt is het prima te gebruiken als je op je gezondheid wilt letten.

Ingrediënten:

  • 250 gram aardappels, in schijfjes gesneden
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 100 ml melk
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 bouillonblokje
  • olijfolie
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • 1/4 pepertje, fijngesneden

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappelen ongeveer 5-10 minuten. Snijdt de knoflook en het uitje fijn en bak deze in een pan op laag vuur in een beetje olie. Voeg in fases de spinazie toe en laat slinken.

Breng op smaak met 1/4 bouillonblokje en het pepertje. Giet de aardappelen af. Vet een ovenschotel in met een beetje olie. Verdeel de aardappelen over de ovenschotel.

Schep het spinaziemengsel er over. Klop de eieren met de melk en geraspte kaas door elkaar en giet over de aardappelen en spinazie. Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven totdat de aardappeltortilla goed gestold is.