Oil-pulling

9 maart 2018

Oil pulling

Soms lees je toevallig iets en wil je het uitproberen. Als het ook nog echt werkt dan wil je het zeker met iedereen delen.

Zo ook met oil pulling. Laatst was ik in de gezondheidswinkel hier in de buurt en ik zag daar een pot kokosboter staan en ik dacht “dat ga ik ook eens uitproberen en gebruiken”. Thuis aangekomen ging ik eens googlen waar ik kokosboter nog meer voor kon gebruiken. Dat kokosboter goed is om in te bakken wist ik wel omdat deze boter qua samenstelling niet veranderd tijdens het verhitten en nog een aantal gezonde redenen. Over deze gezonde redenen wil ik het nu niet hebben. Ik vind juist die andere toepassingen juist zo leuk die je met kokosboter kan doen. Ik ben er achter gekomen dat kokosboter toch wel 1 van de meest veelzijdige producten is dat er bestaat.

In dit artikel wil ik het hebben over oil-pulling. Na enig speurwerk over het gebruik van kokosboter kwam ik bij dit oude gebruik terecht. Aangezien ik zoveel enthousiaste verhalen hierover las besloot ik het ook te proberen. Het resultaat is verbluffend.

Na de eerste keer dat ik oil-pulling deed oftewel kokos olie trekken had ik al wittere tanden. Nu heb ik best mooie tanden maar na de eerste keer was het resultaat al zo duidelijk dat ik besloot om het elke dag te doen. Er zijn nog genoeg redenen om het te doen maar het is gewoon leuk als je meteen resultaat ziet en voelt. Je tanden voelen schoner net zoals ze aanvoelen als je net van de tandarts vandaan komt en je tandsteen hebt verwijderd.

Hier volgen een aantal feiten over oil-pulling.

Wat is oil-pulling?

Oil pulling is niet enkel één van de oudste doe-het-zelftechnieken om je lichaam te ontgiften en te verjongen, maar bovendien eenvoudig toe te passen en werkelijk spotgoedkoop. De techniek vindt zijn oorsprong uit de Ayurvedische geneeskunde.

Waarom zou iemand in de praktijk olie trekken?

Wat zijn de voordelen?

De vermeende voordelen van kokosolie trekken is, het genezen van tandvleesontsteking en het vergemakkelijken van gewichtsverlies. Sommige gebruikers melden zelfs een afname van de grijze haren!

Hier is een lijst van enkele voordelen van kokosolie trekken / kokosolie pulling:

– Wittere en rechtere tanden

– Gezonde, roze tandvlees

– Verbetering van de energie

– Verminderde migraine

– Minder ernstig astma

– Verlaging van allergieën

– Verbeterde PMS symptomen

– Geregelde menstruele cycli

– Beter slapen

– Mooie, schone huid

In het algemeen, staat kokosolie trekken beter bekend als een krachtige methode van het ontgiften van het lichaam.

Oil pulling in 10 stappen

koop kokosboter, het liefst van biologische oorsprong.
doe de behandeling altijd op je nuchtere maag, bij voorkeur ’s ochtends.
neem ½- 1 eetlepel boter en breng die hoeveelheid in je mond.
kauw, duw, stuw, trek, zuig en beweeg de olie onophoudelijk in je mond en tussen je tanden.
Let erop dat je geen olie inslikt. Ze bevat een bom toxines.
hou dit twintig minuten vol.
spuw de olie tenslotte uit in het toilet of buiten. Niet in de gootsteen omdat ze wemelt van bacteriën in hun beginstadium.
hou de kleur van de uitgespuwde olie in het oog. Is de kleur wit? Dan heb je lang genoeg gespoeld. Is ze nog geel? Dan moet je ofwel meer bewegingen maken met de olie of nog langer spoelen en trekken.
spoel daarna je mond grondig schoon met lauw water waarin wat zeezout is opgelost. Je kan desgewenst bijkomend je tanden en tong poetsen.
Houd dit tenminste een aantal weken vol.

Tijdens het oil pulling kun je makkelijk andere dingen doen zoals, douchen, je aankleden, je lunch klaarmaken om mee te nemen etc.

Wat kun je nog meer met kokosboter:

Koken en eten

Je kunt er in bakken
Je kunt er je brood mee besmeren
Je kunt een theelepel door je smoothie doen.
Gezicht

Je kunt het als nachtcrème gebruiken
Je kunt het als gezichtsscrub gebruiken. Dit doe je door de kokosolie met bakingsoda te vermengen
Je kunt het gebruiken als mak-up remover.
Haren

Je kunt het gebruiken als haarmasker. Je kunt wat kokosolie op droog haar aanbrengen en een half uur laten intrekken en het dan uitwassen of je doet het na het wassen en je spoelt het erna goed uit
Je kunt een klein beetje gebruiken nadat je het haar hebt gewassen. Verdeel een klein beetje over de lengte van je haar.
Lichaam

Je kunt het gebruiken als bodylotion
Je kunt het gebruiken als after sun
Je kunt het gebruiken na het waxen of het scheren
Je kunt het gebruiken als massageolie
Je kunt het gebruiken als lichaamsscrub. Meng wat kokosolie met suiker en scrubben maar
Je kunt het gebruiken als handcrème.
Tip: voeg wat etherische olie toe voor een lekkere geur.

Nog even een snelle tip als afsluiting: kokosolie is hard bij kamertemperatuur en daardoor lastiger te gebruiken. Pak een mixer en mix de kokosolie net zolang tot je een mooie mousse hebt. Deze mousse wordt niet hard en smeert heel prettig uit, waardoor het een stuk makkelijk is je kokosolie te gebruiken.

Succes ermee!

Mylène Ruyters

Print Friendly, PDF & Email